Skip to content

Waar vind ik de watermeter en hoe lees ik de meterstand?

Watermeter aflezen: positie van de watermeter

Je vindt je watermeter op de plek waar de waterleiding je woning binnenkomt – meestal dicht tegen de grond in de kelder. Soms moet je zoeken in een meterkast of meterput.

Er zijn meerdere meters, welke is de watermeter?

Bekijk de afbeeldingen hieronder. Bovenaan vind je voorbeelden van andere meters. Onderaan zie je hoe de digitale watermeter van water-link eruit ziet. 

Andere soorten meters in uw kelder
digitale watermeter
digitale watermeter

Er zijn meerdere watermeters, welke is van mij?

Water-link is niet verantwoordelijk voor je binneninstallatie. Daarom weten ook wij niet welke watermeter bij jouw appartement hoort. Je vraagt dat beter aan de syndicus, eigenaar of bouwfirma van je appartement.

Of ga zelf na welke watermeter van jou is. Dat is heel eenvoudig:

  • Kies een moment waarop je buren geen water verbruiken.
  • Draai een kraan in je appartement open.
  • Ga naar de watermeters in de kelder.
  • Maakt een van de watermeters geluid? Dan is dat de jouwe. Je merkt ook dat de rode cijfers van het telwerk draaien.Of dat de cijfers op het scherm verspringen.

                          Collector digitale watermeters

Wil je in het vervolg snel weten welke watermeter bij welk appartement hoort? Hang dan labels met de verdieping en/of het appartementnummer aan de meters.


Watermeter aflezen: meternummer en meterstand

Meternummer

Elke watermeter heeft een eigen nummer. Op de foto hieronder wordt de meternummer aangeduid in de rode kader. Bij een digitale watermeter bevindt de watermeternummer zich onder de barcode.

digitale watermeter

 

Meterstand: 

Via de digitale watermeter worden je meterstanden automatisch naar water-link doorgestuurd. Je zal dus zelf geen meterstanden meer moeten noteren en doorgeven, en er zal ook geen meteropnemer meer hoeven langs te komen.