Hoe kan ik individuele watermeters aanvragen?

Individuele watermeters plaatsen

Wilt u dat iedere appartementsbewoner precies zijn eigen verbruik betaalt? Dan is het een goed idee om individuele watermeters te plaatsen. Zorg wel dat u aan een aantal voorwaarden voldoet:

Afzonderlijke stijgleidingen

Plaats een afzonderlijke stijgleiding naar elke wooneenheid. En laat die vertrekken op de plek van de huidige gemeenschappelijke watermeter. Op de foto onderaan ziet u vier stijgleidingen, gekoppeld aan vier watermeters. Is er nu maar één stijgleiding voor alle woonheden? Laat uw loodgieter dan extra stijgleidingen plaatsen.

Evenveel watermeters als wooneenheden

Bestel net zoveel individuele watermeters als er wooneenheden zijn – plus eventuele gemeenschappelijke ruimtes. Tel de huidige watermeter niet mee. Want die vervangen we door een collector waarop we alle individuele watermeters monteren. We sluiten maximaal tien watermeters aan op één collector. Bestel dus een tweede collector als u meer dan tien watermeters nodig hebt.

Verplichte keuring

Bij nieuwbouw of een volledige renovatie van de binneninstallatie is een keuring wettelijk verplicht. Op die manier bent u zeker dat verontreiniging van uw drinkwater uitgesloten is. Hebt u geen conform keuringsverslag? Dan mogen we uw watertoevoer niet openen.

Individuele watermeters plaatsen: prijs

Hoeveel betaalt u voor uw afzonderlijke watermeters? Dat hangt natuurlijk af van hun aantal en hun diameters. Het maakt ook uit of het om nieuwbouw of renovatie gaat. Bij nieuwbouw is de plaatsing goedkoper. Want de uren van de inspecteur zijn dan inbegrepen in de prijs van de nieuwe aansluiting.

Doet u de aanvraag? Dan ontvangt u de offerte én – als u die goedkeurt – de factuur voor de plaatsing van alle watermeters op uw naam. Bespreek dus best op voorhand met alle bewoners hoe u de plaatsingskost achteraf verdeelt.

Individuele watermeters aanvragen

Vraag hier uw offerte aan. Vanaf tien watermeters gaat het om een aanvraag voor een grote aansluiting.

Individuele watermeters aanvragen

Collector met vier individuele watermeters

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn watermeter laten plaatsen door mijn loodgieter?

Niet bij nieuwbouw of volledige renovatie van de binneninstallatie. In die gevallen moet uw drinkwaterleverancier de individuele watermeters plaatsen.

Gaat het om bestaande appartementen waarvan u de binneninstallatie niet renoveert? Dan mag uw loodgieter wel de privémeters plaatsen. Opgelet: u blijft een gemeenschappelijke factuur ontvangen van water-link. Met behulp van de individuele meters berekent u hoeveel iedere bewoner daarvan moet betalen.

Vier individuele watermeters van water-linkDrie privéwatermeters

Links: vier individuele watermeters van water-link. Rechts: drie privéwatermeters

Je zit met een specifieke vraag?