Skip to content

Pilootinstallaties

Labo - elisa

Elke waterbron of elk afvalwater wordt steeds gekarakteriseerd door plaats-, product- of bedrijfsspecifieke eigenschappen. Proces- en afvalwaterbehandelingsinstallaties vereisen met andere woorden steeds een specifieke opvolging en proceskennis.

Bij de investering in een nieuwe of de optimalisatie van een bestaande installatie is het belangrijk om steeds de technische en economische haalbaarheid te evalueren voor de finale beslissingen. Een piloottest vormt daarom bijna altijd een essentieel onderdeel binnen het beslissingstraject. Op basis van op maat gemaakte oplossingen staat water-link u bij in het volledige pilootproject, van conceptontwikkeling tot het installeren, opereren en opvolgen van de installatie, het interpreteren van operationele parameters… De praktijkresultaten van de piloottest vormen finaal de basis voor het ontwerpen en budgetteren van de full-scale installatie.

Wilt u aanpassingen testen zonder de bestaande waterzuivering te hinderen of de behandelbaarheid van specifieke deelstromen te onderzoeken, waarvan u vermoedt dat ze mogelijk een negatief effect hebben op de nageschakelde waterzuivering? Ook dan biedt een pilootproject vaak de uitkomst. Onder het moto ‘meten is weten’ kunt u samen met water-link met een gerust hart de juiste beslissing nemen.

Relevante referenties