Skip to content

Beco2

Joint venture voor CO2-recuperatie

Water-link garandeert kwaliteit van koelwater en betrouwbaarheid van installaties.

Beco2 is een joint venture van industriële gasleverancier Messer en IJsfabriek Strombeek. Sinds 2008 recupereren zij samen CO2. De recuperatie-eenheid bevindt zich op de site van Ineos Oxide in Zwijndrecht. Daar wordt CO2 opgevangen uit de chemische installaties van Ineos, waar ethyleen en zuurstof reageren tot ethyleendioxide en waarbij CO2 ontstaat als bijproduct. De installatie heeft een recovery capaciteit van 150.000 ton CO2 per jaar, het equivalent van 60.000 auto’s die uit het verkeer gehaald zouden worden.

De recuperatie-eenheid van Beco2 vangt CO2 op en zorgt ervoor dat die zuiver en vloeibaar gemaakt wordt. De vloeibare CO2 wordt opgeslagen in tanks en nadien gebruikt om klanten in de Benelux te bevoorraden. Beco2 beschikt over eigen koeltorens, maar schakelt water-link in voor het monitoren van het netwerk, analyses ter plaatse, de selectie van de parameters en de kwaliteitsbewaking van het koelwater.

Water-link heeft als onafhankelijke technologieleverancier gekozen voor de best passende behandeling, waardoor het chemicaliënverbruik tot een minimum herleid wordt.

Water-link heeft ook permanent een eigen team techniekers stand by, dat de klok rond beschikbaar is, zodat de klant erop kan vertrouwen dat het koelwater een goede kwaliteit heeft. Op die manier is de betrouwbaarheid van de installaties en operaties gewaarborgd.