Skip to content

Facturen digitaal ontvangen

Bekijk jouw facturen op mijn water-link

Vind je jouw facturen niet altijd terug? Op mijn water-link zie je ze allemaal op een rijtje. 

Ga naar mijn water-link en klik door naar Mijn Facturatie - Facturen raadplegen.

Kom je voor de eerste keer op mijn water-link? Dan dien je je eerst te registreren. 

Ga naar mijn water-link

Ontvang jouw facturen digitaal

Wil je de natuur een handje helpen? Kies dan voor de digitale verzending van jouw waterfactuur. Dat kan via e-mail, Doccle of Peppol (enkel voor ondernemingen).

  • Via e-mail

Jouw waterfactuur ontvangen via e-mail is eenvoudig. Bij ontvangst klik je op het pdf-bestand bij de mail. De factuur verschijnt nu op jouw scherm. Je kan die bewaren op jouw computer. 

Ga naar mijn water-link en klik door naar Mijn Facturatie - Facturatiegegevens beheren. Klik op het potloodje achter 'Je ontvangt je facturen via...' om te wijzigen naar e-mail en jouw e-mailadres in te geven.

Kom je voor de eerste keer op mijn water-link? Dan dien je je eerst te registreren. 

Ga naar mijn water-link

 

  • Via Doccle 

    Logo doccle

Kies ervoor om je waterfacturen digitaal te ontvangen via Doccle. Zo maak je kans op een ‘Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque’ of duotickets voor Hidrodoe.

Ontvang je jouw facturen al via Doccle? Goed bezig! En ook jij kan in de prijzen vallen.

doccle actie water-link

Maak kans op een prijs

Met een paar muisklikken jouw waterfacturen ontvangen en ordenen, raadplegen en betalen? Dat doe je met beheerplatform Doccle.

Bovendien helpt Doccle je om aanmaningskosten te vermijden. Je voegt gemakkelijk herinneringen toe en je krijgt automatisch een e-mail als er een vervaldag nadert.

Ga naar mijn water-link en klik door naar Mijn Facturatie - Facturatiegegevens beheren. Klik op het potloodje achter 'Je ontvangt je facturen via...' om te wijzigen naar doccle en klik op de Doccle Connect knop. 

Kom je voor de eerste keer op mijn water-link? Dan dien je je eerst te registreren. 

Ga naar mijn water-link

 

  • Via Peppol (enkel voor ondernemingen)

Peppol is een protocol om facturen op een veilige manier tussen bedrijven uit te wisselen. Als ontvanger van de factuur moet je aangesloten zijn op het Peppol-netwerk. De facturen worden dan elektronisch verzonden in xml-formaat volgens de Peppol-standaard. Daarna kunnen ze automatisch verwerkt worden. 

Contacteer ons om de xml-facturatie op te starten.

 

Zit je met een specifieke vraag?