Skip to content

Een blik achter de schermen bij water-link

Vlaamse Waterdagen 2023

Benieuwd wat er allemaal komt kijken om op elk moment van de dag veilig en gezond drinkwater uit de kraan te laten stromen? Bezoek dan zeker het water-link productiecentrum in Rumst.

We nemen je mee op verkenningstocht langs ons waterzuiveringsproces en onze slibverwerking. Wist je dat al het afval dat wij produceren herbruikt wordt?

Trek makkelijke schoenen aan, want, onder begeleiding van een gids, maak je een mooie wandeling langs het spaarbekken Eekhoven en kan je binnenkijken in de zuiveringseenheid waar dagelijks 150.000 kubieke meter drinkwater duurzaam wordt geproduceerd.

rondleiding

Praktisch:

Veiligheid boven alles

Volg steeds alle veiligheidsvoorschriften op de productiesite. Een bezoek aan een industriële site vraagt om aangepaste kledij en schoenen. Geen zorgen, u hoeft er niet uit te zien als een bouwvakker. Maar het is aangeraden om schoenen zonder hak te dragen en een lange broek. Water-link is niet verantwoordelijk is voor gebeurlijke ongevallen tijdens deze rondleidingen.

Extraatjes

Na de rondgang bieden we een drankje aan en kan je proeven van het al dan niet gepimpte kraanwater. Als je selfies deelt op social media, gebruik dan #Vlaamsewaterdagen #waterlink