Verdubbeling capaciteit
Water-link neemt vandaag de vierde productielijn in gebruik van haar deminwaterfabriek Induss I, gevestigd in de Antwerpse haven. Hiermee wordt -op 8 jaar tijd- de capaciteit van de fabriek verdubbeld.
In 2011 bouwde Induss, toen nog een dochterbedrijf van water-link, op de voormalige Nautilus site aan de Boudewijnsluis een state of the art fabriek voor de levering van gedemineraliseerd water aan de industrie. De fabriek bestond oorspronkelijk uit 2 productielijnen van elk 400 m3/uur die water leverden aan 2 opslagtanks met elk 7.500 m3 inhoud. Van hieruit werd een netwerk van 14 km ondergrondse leidingen gevoed met deminwater en werd er rechtstreeks bij de klant geleverd.
Door groeiende vraag naar deminwater werd reeds in 2014 de bouw van een derde productielijn opgestart.
Voor een nieuwe klant werd het netwerk in 2016 uitgebreid tot 22 km. Recent werd een nog een vierde productielijn bijgebouwd. De fabriek is nu in staat om 2.000 m3/u deminwater -bijna de inhoud van één olympisch zwembad- te leveren en is hierdoor één van de grootste installaties ter wereld.
De installatie is volautomatisch en wordt vanop afstand bewaakt. Ze maakt gebruik van beproefde technologie en is duurzaam door het lage energiegebruik, de inzet van warmterecuperatie en een beperkte afvalwaterstroom. Het deminwater voldoet aan de strengste eisen zodat het geschikt is voor de modernste hoge druk stoomcentrales.
Water-link ontzorgt haar klanten op hoog niveau op het vlak van water en wil zo ook een meerwaarde zijn voor de nieuwe chemieprojecten in de haven, die recent werden aangekondigd.
Uitstekende staat van dienst.
Sinds de start van Induss I in 2011 werd er onafgebroken levering deminwater geleverd. De redundantie van de installatie in al haar aspecten staat hiervoor garant. Water-link biedt oplossingen voor vraagstukken op gebied van waterbehandeling en afvalwaterzuivering voor de industrie. We produceren exact dat type water dat beantwoordt aan de behoeften van het bedrijf.
Momenteel is water-link actief op 8 industriële sites in België, met ook een deminwater netwerk in de Gentse haven. Zeker van water De klimaatwijziging houdt ook voor water-link uitdagingen in, door de langere perioden van droogte. We zetten dan ook proactief in op andere waterbronnen -zoals de Schelde en het effluent van zuiveringsstations- als alternatief voor het Maaswater als ruwwaterbron . Tevens worden er ook circulaire oplossingen ontwikkeld.