Skip to content

Pidpa en water-link ondertekenen uniek samenwerkingsakkoord

Vandaag ondertekenden Pidpa en water-link een uniek samenwerkingsakkoord.

"Beide bedrijven gaan de komende jaren samen 42 miljoen euro investeren om hun transportinfrastructuur voor drinkwater te versterken", aldus André Gantman, voorzitter van water-link. "Dit zal gebeuren in verschillende projecten die moeten afgerond zijn tegen 2020. Op deze manier bieden wij de inwoners van de provincie Antwerpen nog meer de zekerheid dat zij elke dag opnieuw 24/24 – 7 dagen op 7- kunnen genieten van gezond en voordelig kraantjeswater".

Een tweede luik van de overeenkomst behelst een aantal gemeenten die vandaag nog door beide bedrijven van drinkwater worden voorzien.

"Heel concreet willen wij met de gemeenten Boechout, Kapellen en Kontich gaan praten", stelt Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa. "water-link wil haar drinkwater- en rioleringsactiviteiten in deze gemeenten aan Pidpa overdragen, wat een win-situatie betekent voor zowel de gemeenten, de beide waterbedrijven maar vooral de gebruikers. Zo kunnen zij over heel de gemeente rekenen op een uniforme dienstverlening".

Tevens werd met dit akkoord overeengekomen om een lopende rechtszaak tussen beide bedrijven stop te zetten.

Deze samenwerkingsovereenkomst benadrukt de complementariteit van beide bedrijven. Samen zorgen zij voor een solide basis op het vlak van de drinkwatervoorziening in de provincie Antwerpen.