Skip to content

Vennoten water-link geven ja-woord aan fusie met Pidpa

Vandaag hebben de vennoten van water-link het fusievoorstel met Pidpa officieel goedgekeurd.

 

Grootste drinkwaterproducent

Het nieuwe fusiebedrijf zal meer dan 1.850.000 inwoners uit de 69 steden en gemeenten in de provincie Antwerpen van drinkwater voorzien. Daarnaast beheert zij de rioleringen in 52 gemeenten. Het fusiebedrijf wordt een cruciale speler op het vlak van industriewater voor industriële klanten en leveringen aan andere waterbedrijven. De nieuwe organisatie wordt de grootste drinkwaterproducent in Vlaanderen.

Samenwerking

‘De fusie is het antwoord op de grootste uitdagingen in onze sector vandaag’, zegt Water-link voorzitter André Gantman. ‘Vanuit onze rol als leverancier van water aan burgers, industrie en partners gaan we met deze samenwerking voor integrale leveringszekerheid, vandaag en morgen.’ Op de buitengewone algemene vergadering van 16 juni 2023 keurden de 64 steden en gemeenten waar Pidpa werkzaam is het fusievoorstel met water-link al goed.

Nieuwe naam, nieuw merk

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de fusie, net als aan de nieuwe naam voor het fusiebedrijf, het nieuwe logo, tagline en huisstijl. Die worden officieel op 13 september voorgesteld.