Skip to content

Vrachtwagens met zonnepanelen in stad en straat

Als je straks een van onze vrachtwagens bij werken in de straat ziet, is de kans groot dat die zonnepanelen op het dak heeft.

De ideale aanwinst voor een groener wagenpark. Een initiatief om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en in te zetten op duurzame aankopen. Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda bij water-link.

Minder uitstoot, minder slijtage en minder lawaai

Tijdens werken in de straat moeten onze vrachtwagens vaak stationair draaien, wat duur en vervuilend is en veel overlast veroorzaakt. De accu’s raken ook snel leeg door het gebruik van de laadbrug, wat voor veel startproblemen zorgt.

De stroom van de zonnepanelen wordt niet gebruikt om te rijden, maar wel om de accu’s constant op te laden. Doorgaans wordt hiervoor nu diesel gebruikt, die wordt omgezet in elektriciteit, maar dat is niet erg duurzaam.

Een eerste stap naar een groener wagenpark

In een ideale wereld rijden alle (bedrijfs)wagens zonder uitstoot. Zover zijn we nog niet. Maar we gaan wel de goede kant op. Op onze productiesites -waar er enkel korte afstanden wordt gereden- maken we al uitsluitend gebruik van elektrische wagens.