Rioolaansluiting

Riool aansluiten

Wilt u een rioolaansluiting laten plaatsen, wijzigen of verwijderen? Dan vraagt u dat gemakkelijk online aan. U krijgt meteen een offerte. Na uw akkoord, komt onze medewerker langs om de uitvoering te bespreken.

Hoe uw riool aansluiten?

Een stuk van uw rioolaansluiting ligt op het openbare domein: van de straatriool tot de rooilijn. Daarvoor is water-link verantwoordelijk. Leg uw riolering dus enkel tot aan de rooilijn, in gescheiden buizen voor afval- en regenwater.

U bent sowieso verplicht om aan te sluiten op de openbare riolering als die aanwezig is. Soms gelden er daarbij bijkomende bepalingen – zoals de plaatsing van een septische put. Ook in de bouwverordening of milieuvergunning kunnen dat soort extra eisen staan. Laat het afvoersysteem op uw privédomein ook altijd keuren.

Lees vóór uw aanvraag de instructies en voorwaarden:

Vraag uw rioolaansluiting aan

Wilt u als eigenaar of syndicus een kleine rioolaansluiting aanvragen? Doet dat dan minstens één maand voor de gewenste uitvoeringsdatum. Op de laatste pagina van uw onlineaanvraag ziet u de prijs voor uw aansluiting. U kunt dan meteen online bestellen.

Hebt u een grote aansluiting nodig? Doe uw aanvraag dan minstens drie maanden voor de gewenste aansluitingsdatum. U ontvangt daarna uw offerte via e-mail. Stuur die ondertekend terug om uw bestelling af te ronden.