Tarieven en facturatie

Uw waterfactuur

Om de drie maanden krijgt u een tussentijdse waterfactuur. Daarop vindt u geen berekening van uw werkelijke waterverbruik. Het gaat om een vast voorschot, gebaseerd op uw verbruik van vorig jaar.

Eén keer per jaar vragen we u om uw meterstand door te geven. Nadat we die hebben verwerkt, krijgt u een factuur met de precieze berekening van uw watergebruik sinds de vorige meterstand. Van dat bedrag trekken we de tussentijdse facturen die u al betaalde af.

Waterfactuur: kosten

We berekenen uw tussentijdse facturen en uw afrekeningsfactuur op basis van uw waterverbruik. Hoe minder u verbruikt, hoe minder u betaalt.

Betaaltermijn van uw waterfactuur

Betaalt u uw factuur te laat? Dan krijgt u een aanmaning, waarop extra kosten worden aangerekend. Neem daarom geen enkele risico: bekijk de stappen in het betaalproces om te weten hoeveel tijd u hebt om uw factuur te betalen.

Kortingen op waterfactuur

In sommige gevallen hebt u recht op een sociaal tarief. Bijvoorbeeld als u een specifieke overheidstoelage ontvangt. 

Veelgestelde vragen

Zijn mijn facturen niet te hoog? Hoe kan ik ze verlagen?

Wij berekenen uw tussentijdse en afrekeningsfacturen aan de hand van uw waterverbruik.

Ik ontving twee facturen kort na elkaar, is dat geen fout?

Nee. Want het gaat vermoedelijk om twee verschillende soorten facturen: een tussentijdse en een afrekeningsfactuur.

Uw afrekeningsfactuur ontvangt u altijd een paar dagen nadat u uw meterstand hebt doorgegeven. Ook als u kort daarvoor nog een tussentijdse factuur ontving.

Met uw tussentijdse facturen betaalt u voorschotten die we aftrekken van uw jaarlijkse afrekening. U betaalt dus nooit dubbel.

Ik kreeg twee facturen met overlappende periodes. Kan dat?

Niet als het gaat om een tussentijdse factuur. Die vermeldt alleen een periode ter illustratie. Met uw tussentijdse facturen betaalt u voorschotten die we aftrekken van uw jaarlijkse afrekening. U betaalt dus nooit dubbel.

Wat zijn de leveringsvoorwaarden van water-link?

Onze leveringsvoorwaarden zitten vervat in het algemene en bijzondere waterverkoopreglement.

Algemeen waterverkoopreglement

De Vlaamse drinkwatermaatschappijen volgen sinds 1 juli 2011 het algemene waterverkoopreglement  dat werd opgesteld in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij.
Dit reglement bepaalt de regels voor:

  • levering van leidingwater
  • sanering van afvalwater
  • afvoer van regenwater
  • aanrekening van de kosten

Bijzonder waterverkoopreglement

Elk drinkwaterbedrijf vult het algemene waterverkoopreglement aan met een bijzonder waterverkoopreglement  met specifieke bepalingen.

 

Je zit met een specifieke vraag?